Obatzda 

Obatzda is een typisch Beiers streekgerecht dat bestaat uit een pikant mengsel van verschillende kazen, waaronder in ieder geval camembert.

Het wordt veel gegeten als smeersel op brood of met Pretzels en een glas bier 🍺 

Dit heb je nodig:

1 camembert 

170 gram roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld)

2 eetlepels (wit)bier

50 gram zachte boter

0,5 rode ui fijn gesnipperd 

0,5 rode ui in dunne ringen 

Obatzda kruiden naar smaak bestaande uit: behoorlijk wat peper een snufje zout, flink wat paprikapoeder en wat komijnpoeder. 

Voor erbij:

pretzels

radijsjes 

eventueel was vers gehakte bieslook 

 

En zo maak je het:

Doe de camembert in een platte schaal. 
Plet hem met een vork en maak er een papje van.

Voeg de roomkaas toe en roer goed door elkaar.

Voeg de gesnipperde rode ui toe, het bier en de boter.

Roer opnieuw tot een papje. 
Voeg de Obatzda kruiden toe naar smaak.

Plaats in de koelkast en laat de smaken minimaal een half uur intrekken.

 

Serveer met pretzels, radijsjes en een groot glas bier

🍻 

Oans, zwoa, gsuffa!
(Proost)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.