Gezondere Mac and cheese uit de oven 

Als het weer omslaat en het weer kouder wordt krijgen we allemaal weer zin in comfortfood. Om het wat gezonder te houden zonder in te leveren op smaak maakte ik deze gezondere versie van Mac and cheese. 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

 

300 gram macaroni

1 grote bloemkool in roosjes

200ml warme melk

1 theelepel knoflookpoeder 

1 grote hand vol boerenkool, fijngehakt

2 handjes vol cheddar geraspt 

peper en zout naar smaak

Optioneel:

olijfolie om te bakken

400 gram kalkoengehakt 

peper en zout

2 eetlepels ketjap Manis

 

 

En zo maak je het: 

 

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200gr.C

Kook de bloemkoolroosjes gaar in een paar minuten. 
Giet af. 

Doe de gekookte bloemkool, de warme melk, het knoflookpoeder, de cheddar, peper en zout in de blender. 
Blend totdat je een romige saus hebt.

Roer de fijngehakt boerenkool er doorheen. 

Bak het gehakt rul en gaar met peper en zout en twee eetlepels ketjap manis.

Schep de macaroni in een ingevette ovenschaal. Voeg de saus toe en roer goed om. 
Verdeel het gehakt over de bovenkant en schuif in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.