Halloumi sandwich

Ik vind de lunch altijd zo'n dingetje. Meestal heb ik niet veel tijd om iets klaar te maken, behalve in het weekend natuurlijk.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de lunch soms een beetje verwaarloos. 

Dat geldt niet voor het avondeten, meestal weet ik in de ochtend (of zelfs de avond van te voren al) wat ik 's avonds ga klaarmaken, maar de lunch schiet er toch vaak bij in. 

En als dan in de middag mijn maag begint te knorren denk ik; chips, ik moet nog iets eten voor de lunch.... en wat maak ik dan? 

Iets snels, dat is een ding dat zeker is.  

Deze halloumi sandwich is daarbij een uitkomst. Binnen tien minuten kan deze op tafel staan. 

En lekker dat ie is!

 

De ingrediënten:        voor 1 sandwich

2 sneetjes getoast brood naar keuze

Een paar blaadjes sla naar keuze

1/2 tomaat in plakjes

3 plakjes halloumi

olijfolie om te bakken 

gedroogde kruiden, bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm.

optioneel een paar schijfjes zoetzure augurk

 

Zo maak je het:

Snij de halloumi in plakjes en kruid met gedroogde kruiden naar wens

(Geen zout! de halloumi is al zout genoeg.)

Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de halloumi op een laag vuurtje 

totdat hij goudbruin kleurt. 

Toast het brood en beleg met de sla, augurk en tomaat. 

Leg de halloumi er bovenop.  

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.