Pretzels 

Wist je dat zelf pretzels maken eigenlijk super simpel is?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk sowieso in huis hebt en de bereidingswijze is een fluitje van een cent. Ze zijn lekker krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. 

Maak jij ze ook?

 

Dit heb je nodig:   Voor 12 stuks

Voor het deeg:

500 gram (+extra) bloem 

1 zakje droge gist (7gr)

1 eetlepel gesmolten boter 

0,5 eetlepel suiker

360 ml lauwwarm water

1 snufje zout 

Bestrooi met:

Grof zeezout

Eztra nodig:

2 liter water

120 gram baking soda 


En zo maak je ze:

Doe de gist samen met de suiker en het water in een kom.

Meng even en laat 5 minuten staan.

Voeg de boter toe en roer door elkaar.

Voeg het zout toe aan de bloem en meng even.

Voeg nu in drie delen de bloem toe en kneed met een handmixer met kneedhaken en daarna met je handen totdat je een egale, elastische deegbal hebt.

Als je deeg te veel plakt voeg je beetje bij beetje nog wat bloem toe.

Leg de bal in een kom, leg een schone theedoek over de kom en laat tien minuten staan.

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200gr. C.

Bekleed twee bakplaten met bakpapier en vet deze nog een beetje in met boter of bakspray.

Breng het water met de bakingsoda in een grote pan aan de kook.

Neem het deeg er weer bij en verdeel in 12 gelijke stukken.

Rol ieder deel uit tot een lange sliert van ongeveer 40 cm.

Breng de beide uiteinden naar boven en naar elkaar toe alsof je een circel wilt maken.

Draai de uiteinden aan de bovenkant twee keer om elkaar heen en trek ze vervolgens van boven naar beneden over de circel heen en plak de uiteinden vast op de onderkant van je circel. Nu heb je de vorm van een pretzel.

Leg de pretzel voorzichtig op een schuimspaan en laat in het kokende water zakken. Na 20-25 seconden vis je hem weer met de schuimspaan er uit en leg je hem op de bakplaat. Bestrooi met grof zeezout.

Ga zo door totdat alle pretzels klaar zijn voor de oven.

Schuif de bakplaat in het midden van je oven en bak voor ongeveer 12-15 minuten totdat de pretzels giudbruin en gaar zijn.


Eet ze als ze nog een beetje warm zijn! 😋

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.