Ravioli met citroen ricotta vulling en spinazie saus

Ravioli maken is zo leuk om te doen. Je kunt er ook zo veel kanten mee op. 
Ik wilde graag ravioli maken met een frisse vulling. De saus mag daarom wat zwaarder zijn. 
Het pakte heel goed uit. Dit gaan we zeker vaker maken! 

De Ingrediënten:    Voor 4 personen 

Voor de ravioli:

250 gram pastabloem

3 eieren (grote)

0,5 theelepel zout

1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling:

1 bakje à 250 gram ricotta 

1 handje vers geraspte Parmezaanse kaas

Sap en zest van 2 citroenen 

peper en zout 

Voor de saus:

250 gram diepvries spinazie ontdooid

0,5 rode ui gesnipperd

1 teentje knoflook fijngehakt 

scheutje citroensap

peper en zout 

olijfolie om te bakken

 

En zo maak je het:

 

Begin met het deeg.

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed door. Dat gaat het best met een machine, maar met je handen kan het ook. Na een kwartiertje kneden heb je als het goed is een egale bal deeg gekregen. Is het deeg te droog voeg dan een theelepeltje water toe. Is het te nat neem dan een eetlepel bloem.

Leg de bal in een kom en dek af met plasticfolie. Leg in de koelkast tot gebruik, maar minimaal voor 30 minuten.

 

Daarna maak je de vulling.

Giet de ricotta goed af  de vulling moet niet te vochtig zijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Als je vulling goed koud is zal je ravioli minder snel scheuren. 

Maak de saus. 
Bak hiervoor het uitje aan in een beetje olijfolie in een steelpannetje. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de spinazie toe. Neem van het vuur en maak fijn met een staafmixer. Dit is niet noodzakelijk, je kunt de saus ook zo laten, maar in dit geval wilde ik een iets gladdere saus. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. 

Zet een grote pan water met een snuf zout op het vuur en breng aan de kook.

In de tussentijd neem je het deeg er weer bij en rol je het met een deegroller uit tot een lap van 2mm dik.

snij het in repen en daarna in vierkantjes, of steek er rondjes uit met een stekertje.

Leg op ieder lapje een beetje vulling. Leg er vervolgens een zelfde lapje bovenop en druk de randjes voorzichtig aan met je vingers.

Laat de ravioli voorzichtig in het kokende water zakken en kook ongeveer twee minuten. 
Schep uit de pan en laat heel even uitlekken op een keukenpapiertje. 

Schep wat saus op het bord  leg de ravioli er op.

Voeg eventueel nog wat zest van de citroen om te garneren en wat sla of basilicum naar smaak.

 

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.