Zuppa Toscana 

Ik ben altijd wel te vinden voor een lekker soepje en zeker in de herst en winter. 

Deze Toscaanse soep is niet origineel. Ik heb er mijn eiegen draai aan gegeven om hem iets "slanker" te maken zeg maar. 

Ik heb bijvoorbeeld de Italiaanse worst vervangen door kipgehakt en de room door magere koozuivel. In plaats van bacon nam ik rauwe ham blokjes. 

Ik vind zelf dat deze soep heel goed kan tippen aan het origineel, maar dat is persoonlijk natuurlijk. 

 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

olijfolie

100 gram rauwe ham blokjes

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel oregano gedroogd 

400 gram kipgehakt

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook 

500 gram aardappelen/krieltjes in de schil (vastkokend) (gehalveerd) 

1,2 liter kippenbouillon

150 gram boerenkool, gesneden (zak)

1 theelepel chiliflakes 

250 ml kookzuivel light

peper en zout naar smaak 

Optioneel: om te garneren, wat vers gehakte peterselie

 

En zo maak je het: 

Doe een schutje olijfolie in een grote soeppan. Zet het vuur middelhoog en bak de rauwe ham blokjes totdat deze een lekker bruin kleurtje gekregen hebben. 

Schep uit de pan op een bord met een keukenpapiertje om uit te lekken. 

In het overgebleven bakvet bak je de ui even aan samen met het venkelzaad en de oregano. Voeg het gehakt toe en bak dit grof rul. 

Als het gehakt bijna gaar is voeg je de gehalveerde krieltjes toe. Bak even mee aan en voeg dan de kippenbouillon toe. 

Breng aan de koop en laat zachtjes sudderen met het deksel half op de pan totdat de aardappelen gaar zijn,

Voeg de kookzuivel, boerenkool en de chiliflakes toe. Laat nog een minuutje of zo doorkoken en neem dan van het vuur. 

Breng op smaak met een flinke draai peper en alleen indien nodig nog wat zout. 

Laat de soep even staan met het deksel op de pan om nog iets in te dikken. 

 

Schep de soep in kommen en garneer met de uitgebakken rauwe ham blokjes en optioneel wat gehakte peterselie.  

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.