Andijvie stamppot 

Andijvie stamppot. 
Een heerlijk winters gerecht, maar doordat ik de andijvie er rauw doorheen doe blijft het toch ook een beetje een zomers tintje hebben. 

Wat heb je nodig:  voor 4 personen 

1 kg kruimige aardappelen geschild en in kleine stukken

150 gram spekblokjes 

100ml melk (warm)

50 gram boter in blokjes

300 gram andijvie gewassen en fijn gesneden

zout en peper 

1 snufje nootmuskaat 

 

En zo maak je het:

Kook de aardappels gaar.

Bak de spekblokjes zonder olie of vet. Begin door ze in een koude pan te leggen. Zet het vuur laag tot middelhoog. Doordat de spekjes tegelijkertijd met de pan opwarmen zullen ze meer vocht (en vet) verliezen. Dat zal ervoor zorgen dat ze extra knapperig zijn. 
Neem de tijd, ze moeten langzaam garen en krokant worden. 

Als de spekblokjes krokant zijn schep je ze uit de pan op een bordje met keukenpapier om uit te lekken. 

Als de aardappels gaar zijn stamp je ze fijn met een pureestamper. Het is oké als er nog wat stukjes inzitten, dan zie je ook dat het vers is en geen papje uit een pakje. 
Verwarm de melk en voeg toe aan de aardappels. 
Voeg ook de boter toe. 
Voeg een snufje nootmuskaat toe. 
Voeg de spekjes toe en breng op smaak met peper en zout. 
Als laatste voeg je de andijvie toe. Goed doorroeren, al gaat dat in het begin wat moeilijk. 
Serveer direct zodat de andijvie nog knapperig is.

 

Lekker met braadworst of een gehaktbal met jus en zilveruitjes 😋

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.