Gezonde chocolade truffels 

Ja! Deze truffels durf ik best hardop "gezond" te noemen! Ze bevatten namelijk geen suiker, geen boter, veel eiwitten en een gezond, geheim ingrediënt dat je misschien niet meteen zou verwachten.... En nee, het is geen courgette en ook geen zoete aardappel 😅

Ik ben namelijk persoonlijk niet zo'n fan van de eiwit-pizzabodems, de bloemkool-rijst en de courgetti-spaghetti. Ik ga toch liever voor het origineel. Dan maar waar minder of wat minder vaak, maar dat is mijn mening 🙌🏼 

Tegelijkertijd wil ik jullie herinneren aan het feit dat ik een paar weken geleden toch een keer overstag ging en brownies gemaakt met kidneybonen uitprobeerde.... 
Ja echt! Kidneybonen! En maak je geen zorgen, die proef je niet terug. Wat ze wel doen is de brownies ontzettend smeuïg maken. 
Verbazingwekkend genoeg, of niet natuurlijk.... vielen ze ook bij de kinderen goed in de smaak. 

Lang verhaal kort: Dat moest een vervolg krijgen! 
En dat is precies wat het is. In de vorm van truffels deze keer 😊

Ik zou zeggen: probeer het eens! Ze zijn zalig!! 

 

Dit zijn de ingrediënten   Voor 24 stuks 

240 gram kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

6 medjool dadels, ontpit

35 gram cacaopoeder ongezoet + extra om te bestuiven

2 eetlepels pindakaas. 

 

En zo maak je ze:

Meng alle ingrediënten in je keukenmachine tot een kleverige pasta. 
Rol er balletjes van. 
Bestuif met wat extra cacaopoeder en zet minimaal een uurtje in de koelkast om wat op te stijven. 

Smakelijk!