Parelcouscous met Ajvar en kip balletjes 

Deze lekkere maaltijd zet je binnen een half uur op tafel. Tenzij je de Ajvar zelf maakt natuurlijk. Dat is wel zo lekker, het duurt alleen iets langer. 

Persoonlijk heb ik niets tegen Ajvar uit een potje, al neem ik dan wel graag de pittige variant in plaats van de milde omdat die gewoon wat meer smaak en natuurlijk ook wat pit toevoegt. Begin met een paar eetlepels en proeg gewoon hoeveel je wilt toevoegen, anders is het misschien snel te pittig of te veel.  

Maak je de Ajvar zelf, dan bepaal je natuurlijk zelf hoe mild of hoe pittig je hem wilt. 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Voor de balletjes:

400 gram kipgehakt

1 eetlepel vers gehakte munt

1 eetlepel vers gehakte dille

1 klein rood uitje, heel fijn gesnipperd 

1 teentje knoflook fijngehakt 

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel oregano gedroogd

peper en zout naar smaak 

Voor de couscous: 

300 gram parelcouscous.

1 potje pikante Ajvar 

1 eetlepel olijfolie

Voor de salade:

3 kropjes little gem sla (of ijsbergsla) fijngesneden

2 handen vol (snoep)tomaatjes

0,5 komkommer in plakjes 

Voor de dressing: 

 3 eetlepels olijfolie 

1 eetlepel citroensap 

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

1 theelepel dille gedroogd

Optioneel om te garneren: 

Wat blaadjes munt 


En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 gr. C

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng alle ingrediënten voor de kip balletjes in een kom.

Role er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Leg ze op de bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten. 

In de tussentijd kook je de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de Ajvar klaar is roer je de Ajvar (naar smaak) er door en 1 eetlepel olijfolie.  

 

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. 


Schep de sla op de borden. 

Giet er de dressing overheen. 
Leg er de couscous bij en de balletjes  

Voeg de tomaatjes en de plakjes komkommer toe.

 

Garneer optioneel  met wat blaadjes munt.

Serveer meteen! 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.