Langzaam gegaard buikspek 

Dit is zo'n simpel recept en toch is het een echte smaakbom! 
Je kookt het buikspek gedurende twee uur, gewoon op het fornuis. Daarna wordt het pas gebakken en worden er smaken toegevoegd in de vorm van een sticky saus. 
Heel simpel, maar zó smaakvol! 

Dit heb je nodig:  voor 4-5 personen 

1 kg buikspek aan een stuk

1 liter kippenbouillon 

3 cm gember fijngehakt

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 eetlepels rijstazijn 

Voor de sticky saus:

1 eetlepel zonnebloemolie

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels honing

2 eetlepels bruine basterdsuiker 

1 rood pepertje fijngesneden

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Snij het buikspek in niet te kleine blokjes (3x4cm)

Ze krimpen namelijk nog behoorlijk. 

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel.

Voeg het vlees toe, samen met de gember, de knoflook en de rijstazijn. 
Laat het vlees zachtjes koken gedurende twee uur, met het deksel op de pan. 

Neem nadat de kooktijd verstreken is de pan van het vuur en giet het vlees af. Je kunt de bouillon eventueel opvangen om later soep van te maken. 

Zet de pan terug op het vuur en doe er een eetlepel zonnebloemolie in. 
Zet het vuur middelhoog. 
Voeg het vlees toe en bak het aan totdat het een goudbruin kleurtje begint te krijgen.

In de tussentijd meng je alle overige ingrediënten voor de sticky saus in een kommetje. 
Voeg toe aan het vlees en laat even inkoken. 

Serveer met rijst en een lekkere salade. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.