Stoofpotje met gehakt en aardappel

Dit is nou zo'n gerecht waar je lekker mee op de bank kunt kruipen. Laat het buiten maar regenen. Laat de boel maar even de boel en geniet!

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

800 gram aardappels (vastkokend)

500 gram rundergehakt

500 ml runderbouillon 

1 ui gesnipperd

2 rode paprika's in grove blokjes

1 scheutje olijfolie

1 teentje knoflook fijngehakt 

2 eetlepels tomatenpuree 

1 theelepel tijm

2 theelepels paprikapoeder

0,5 theelepel chilipoeder 

peper en zout naar smaak

optioneel:

1 eetlepel maïzena om je saus te binden als deze te dun is

1 handje gehakte peterselie om te garneren. 

En zo maak je het:

Schil de aardappels en snij in blokjes van ongeveer 3x3cm.

Doe wat olijfolie in een grote pan met deksel.

Doe het gehakt in de pan en bak het rul.

Als het bijna gaar is voeg je alle specerijen, de knoflook, de ui en de tomatenpuree toe.

Bak even aan. 

Voeg de aardappels toe en roer goed om. 

Voeg de bouillon toe.

Breng aan de kook en leg het deksel op de pan.

Laat een minuut of tien zachtjes koken.

Dan voeg je de paprika toe.

Laat opnieuw afgedekt een minuut of tien koken.

Check of je aardappelen gaar zijn. 

Als je saus te dun is kun je deze binden door een maïzena papje toe te voegen. 
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.