Pappardelle met ragú

Echte Italiaanse ragú uit de slowcooker. 
zó simpel en zo snel voorbereid. Daarna ga je iets leuks doen en is het gewoon wachten tot je slowcooker klaar is. 

Dit heb je nodig: voor 6 personen

1 eetlepel olijfolie 

800 gram ronder braadlappen in grove stukken gesneden 

peper en zout naar smaak

1 ui gesnipperd

4 teentjes knoflook gehakt

2 theelepels tijm gedroogd

2 theelepels oregano gedroogd

2 eetlepels balsamico azijn

2 blikjes a 400 gram tomatenblokjes

2 laurierblaadjes

1 theelepel suiker

1 runder bouillonblokje 

1 theelepel chiliflakes 

Erbij:

Verse pappardelle pasta

Optioneel: 

Parmezaanse kaas geraspt


En zo maak je het:

Kruid het vlees met peper en zout en braad even aan in een eetlepel olijfolie. Het hoeft alleen een klein beetje kleur te krijgen.

Schep uit de pan in de slowcooker.

Doe alle overige ingrediënten erbij en roer even door. 
Zet de slowcooker op stand low voor 8 uur. 

Een kwartier voor het einde van de kooktijd zet je een pan water op voor de pappardelle. 
Bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

Trek het vlees een beetje uit elkaar met twee vorken. Het zal bijna vanzelf uit elkaar vallen  

Roer de pappardelle door het vlees en serveer optioneel nog wat geraspte Parmezaanse kaas er overheen. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.