Koffiekoeken

Lekkere knapperige Koffiekoeken met heel veel

laagjes bladerdeeg, custard en rozijnen 😋

 

Dit heb je nodig:  voor 6 Koffiekoeken 

2 grote vellen kant en klaar bladerdeeg

80 gram rozijnen

1 ei, geklutst, om het deeg te bestrijken

voor de custard:

50 gram suiker

2 eidooiers

2 theelepels bloem

100ml melk

optioneel :

poedersuiker en water voor het glazuur

 

 

En zo maak je ze:

Verwarm je oven voor op 200gr. C

Zet de melk op het vuur in een steelpannetje en breng aan de kook.

Roer in een kom de eidooiers met de suiker en de 2 theelepels bloem tot een romige massa. 

Als de melk kookt neem je die van het vuur en voeg je die beetje bij beetje en al roerend toe aan de kom met de eidooiers en suiker. 

Als je alles goed gemengd hebt giet je het terug in het steelpannetje en zet je het weer op het fornuis. 

Breng de massa al roerend aan de kook. Blijf goed roeren. Het papje zal snel indikken. Binnen een minuutje is het klaar. Nu heb je custard. 
Giet de custard over in een schone kom en dek af met plasticfolie, die je helemaal aandrukt op de custard zodat zich geen vel kan vormen. 

Laat even afkoelen. 

In de tussentijd bebloem je je werkblad en leg je de vellen bladerdeeg op elkaar. Snij ze met een scherp mes in de lengte doormidden. Je hebt nu twee lange rechthoeken. 

Leg deze rechthoeken opnieuw op elkaar. Snij ze nu op dezelfde manier, dus in de lengte doormidden. 
Leg ze weer op elkaar. 

Neem de deegroller erbij en rol het geheel vooral in de breedte iets uit totdat je een rechthoek hebt gevormd van ongeveer 18x40 cm. 

Snij nu repen van het deeg in de lengte. Hou ongeveer 3 cm breedte per reep aan zodat je er in totaal 6 repen uit kunt snijden. Haal ze niet uit elkaar! Laat ze nog even tegen elkaar aan liggen. 

Neem de custard erbij en verdeel deze in een dunne laag over het hele oppervlak. 
Daarna verdeel je ook de rozijnen er overheen. 

Rol nu de stroken een voor een vanuit de korte kant op en vorm er 6 deegrollen van. 
Leg ze met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Neem nog een vel bakpapier en leg dat er bovenop. Dit gebruik je alleen om de rollen wat plat te drukken. Maak ze ongeveer 1,5 cm dik. 

Verwijder het bovenste vel bakpapier. 
Bestrijk de rollen met het geklutste ei en schuif in het midden van je voorverwarmde oven. 
Afhankelijk van de dikte van je bladerdeeg zullen ze zo'n 25-30 minuten nodig hebben. 
Hou goed in de gaten of ze niet te bruin worden en verlaag zo nodig de temperatuur. 

Als ze mooi goudbruin en gaar zijn laat je ze een beetje afkoelen. 


Optioneel maak je een glazuur van poedersuiker en een heel klein beetje water om ze mee te bestrijken. Dit hoeft echter niet.  

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.