Trifle van kweepeer 

Van collega Renske kreeg ik een aantal kweeperen. Dank je wel Renske 🙌
Ze zijn maar kort in het seizoen, dus daar wilde ik natuurlijk graag snel iets lekkers mee maken. Het werd een trifle van kruidige slowcooked kweepeer met Griekse-cheesecake-yoghurt en speculaas Dat is nog eens genieten van de herfst! 😋

 

De Ingrediënten:    Voor 10 personen 

Voor de kweeperen:

4 kweeperen geschild, klokhuis verwijderd en in grove stukken gesneden 

100 gram suiker

1 dl citroensap

1 sinaasappel, sap en schil (met dunschiller geschild)

2 kaneelstokjes

1 steranijs

2 kruidnagels

3 eetlepels honing

400 ml water 

 

Voor de Griekse cheesecake yoghurt:

2,5 bakken Griekse yoghurt 

Ongeveer 35 druppels Skinny flavour drops Vanilla Cheesecake

 

Voor de crunch:

4 plakken speculaasbrokken in kleine stukken gebroken.

 

En zo maak je het:

De kweeperen gaan in de slowcooker. Dus daar begin je mee. Ik heb ze ook nog eens een nachtje van te voren laten marineren in de vloeistof, maar dat hoeft niet persé.

Meng alle ingrediënten voor de vloeistof in een grote kom, dus het water, de suiker, het citroensap, het sap en de schil van een sinaasappel, de kaneelstokjes, steranijs, honing en kruidnagels (met dunschiller geschild)

Schil de kweeperen een voor een, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Leg de stukken direct in de vloeistof zodat ze niet verkleuren. Kweeperen verkleuren snel als er zuurstof bij komt, daarom schil je ze een voor een. 

Optioneel laat je dit een nachtje staan in de koelkast.

Wil je direct beginnen dan giet je dit over in de slowcooker voor 8 uur op stand low.

Aan het einde van de kooktijd zul je zien dat de kweeperen mooi verkleurd zijn van wit/geel naar oranje/rood.

Als de kweeperen klaar zijn laat je ze in de vloeistof afkoelen tot kamertemperatuur.

Daarna vis je de kweeperen er uit en giet je de vloeistof door een zeef in een steelpan.

Breng de vloeistof aan de kook en laat indikken. 

Giet de vloeistof daarna weer over de kweeperen. 

Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Voor de cheesecake yoghurt meng je de flavourdrops met de yoghurt en roer je dit goed door. 
Zet aan de kant.

Doe de speculaasbrokken in een gripzak en sla ze fijn met de deegroller.

Neem een mooie glazen kom. 

Zet alles klaar en schep laag voor laag in de kom.

Begin en eindig met speculaasbrokken.

 

Serveer direct  

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.