Lamsrug met groene asperges 

Bij de slager zag ik deze lekkere lamsruggen liggen en ik bedacht me dat ik daar wel een feestelijk gerecht mee kon maken voor Pasen.

Wat groene asperges erbij en laat die lente maar komen! 

Dit heb je nodig:    Voor 2 personen

Olijfolie om te bakken

1 mediumgrote lamsrug (of 2 kleine)

Voor de marinade:

1 teentje knoflook fijn gehakt

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel versgehakte peterselie

1 eetlepel versgehakte munt 

peper en zout naar smaak

Voor de salsa verde: 

2 eetlepels extra vergine olijfolie 

1 theelepel citroensap

2 theelepels kappertjes fijngehakt

1 theelepel vers gehakte dille

1 theeleel versgehakte munt

peper en zout naar smaak 

Erbij:

groene asperges, geklokt of gestoomd

aardappelpuree, deze kun je van te voren al klaarmaken.

Wat blaadjes munt om te garneren.

 

 

En zo maak je het:

Neem de lamsrug een half uur voordat je gaat koken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en leg de lamsrug er in. 

De lamsrug heeft maar een paar minuten nodig. Zorg er dus voor dat je alles klaar hebt staan en dat je aardappelpuree al klaar is.

Maak de salsa verde door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de asperges op in een klein laagje water en kook of stoom ze gaar in een minuut of 4.

Warm de aardappelpuree indien nodig even op.

Zet een braadpan op hoog vuur. giet er een beetje olijfolie in. Leg de lamsrug er in en schroei op hoog vuur dicht. Na 1 tot 1,5 minuut draai je hem om en doe je hetzelfde met de achterkant. 

Zet het vuur laag en laat nog een minuut of zo nagaren aan iedere kant totdat je de gewenste gaarheid hebt bereikt. 

Schep uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo een minuut of 5 staan.

In de tussentijd giet je de asperges af en schep je de aardappelpuree op het bord. 
Leg de asperges er op.

Neem het vlees erbij, snij in mooie stukken en leg deze op de asperges. 
Verdeel wat salsa verde er over. 
Optioneel leg je nog wat blaadjes munt erbij ter decoratie.

Serveer direct.

 
Smakelijk!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.