Gebakken gnocchi met verse spinazie en Italiaanse worst

Dit is een heerlijk gerecht voor een drukke doordeweekse avond. Tenminste, als je de gnocchi koelvers in de winkel koopt, want die zou je natuurlijk ook zelf kunnen maken. 
Dat bewaren we voor een andere keer. 
Het gaat nu om makkelijk en snel en toch lekker vers!

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen 

olijfolie om te bakken

1 pakje gnocchi koelvers (500 gram)

4 Italiaanse worstjes (Neem die met venkelzaad als ze die hebben 😋)

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 klein pakje Heinz Tomato Fritto (350 gram)

1 zak verse spinazie (200 gram)

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde rozemarijn

0,5 theelepel gedroogde salie 

1 handje vers geraspte Parmezaanse kaas

0,5 bolletje mozzarella in blokjes gesneden 

Zout en peper naar smaak

Optioneel om te garneren:

1 handje fijngehakte peterselie 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C.

zet een grote pan op middelhoog vuur. Als je een ovenvaste pan hebt, neem die dan, dan hoef je maar 1 pan vuil te maken.
Voeg een beetje olijfolie toe. 
Voeg de gnocchi toe en bak rustig totdat er een bruin kostje ontstaat. Draai om en doe bij de achterkant hetzelfde. Zet het vuur uit. 
Schep de gnocchi op een bord en zet even aan de kant.

Verwijder het vel van de worstjes. 

Doe opnieuw een beetje olijfolie in de pan. 
Voeg de ui toe en bak zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even mee. 

Verkruimel het vlees van de worsten boven de pan. De kruimels hoeven niet heel fijn te zijn. Je mag best zien dat het stukken worst zijn.

Bak totdat de worst lichtbruin en gaar is. Dat zal een minuut of vijf duren. 

Voeg de Tomato Fritto toe en verwarm even mee. 

Voeg de gebakken gnocchi toe.
Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat deze geslonken is. Roer goed door. Als het te droog is voeg je een scheutje water toe.
Breng op smaak met peper en zout. 

Schep alles in een ovenschaal als je pan niet ovenvast is.

Verdeel de Parmezaan en de mozzarella er over en verplaats naar de oven voor ongeveer 15 minuten.

Als je dat wenst kun je het ook nog heel even onder de grill zetten voor een krokant korstje.

Garneer met paterselie en serveer meteen.

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.