Orecchiette in tomaten gehaktsaus

Tomaten gehaktsaus. Wie kent het niet? 
Is het een heel bijzonder recept? Nee. Smaakt het goed? Ja! 

Waar wachten we dan nog op?

 

De ingrediënten:      voor 4 personen

400 gram orecchiete pasta

Olijfolie om te bakken 

500 gram rundergehakt

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook gehakt

1 wortel in kleine blokjes

2 stengels bleekselderij in kleine blokjes 

1 fles à 720ml tomatenpassata 

1 runderbouillon blokje 

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd

peper en zout naar smaak

Optioneel een paar blaadjes verse basilicum 

 

En zo maak je het: 

Zet een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe. 

Fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. Voeg de gedroogde kruiden toe.

Voeg het gehakt toe en rul het. 
Voeg de blokjes wortel en bleekselderij toe. Verkruimel het runder bouillonblokje boven de pan.

Roer goed door. 

Voeg de tomatenpassata toe, roer door en laat met een deksel op de pan op het allerkleinste vuurtje sudderen. Het liefst voor 2 tot 2,5 uur. Dan komen de smaken het best tot hun recht.

Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg een flinke snuf zout toe. 

Kook de orecchiette maar net beetgaar. Bewaar een kopje van het pastawater.

Breng de saus op smaak met peper en zout.   
Zet het vuur uit en roer je er optioneel nog een paar blaadjes verse basilicum doorheen. 

Voeg de orecchiette en het tomaten-gehaktmengsel samen en verwarm het geheel nog even goed. Voeg het kopje pastawater toe om de saus extra romig te maken. 

 

Serveer met een frisse salade. 

 

 

Smakelijk!