Focaccia broodjes

Leuk hè? Deze focaccia's in het klein.

Beleg ze naar wens met tomaat, basilicum, rozemarijn, zeezout, olijven, uien, Parmezaanse kaas of wat je maar wil! 

Ik maakte twee versies, eentje met basilicum, Parmezaan en zongedroogde tomaatjes en eentje met rozemarijn en zeezout. Kies vooral wat jij lekker vindt!

 

Dit heb je nodig voor de broodjes (8 stuks)

500 gram tarwebloem, type 00

1 zakje gedroogde gist (7 gram)

een klein snufje suiker

250 ml lauwwarm water 

1 theelepel zout 

2 eetlepels olijfolie (+extra om te bestrijken)

Verder nodig:

Toppings naar keuze

 

En zo maak je het:

Meng de gist, het water en een snufje suiker. Roer goed door en zet een paar minuten aan de kant.

Doe het zout in een grote kom. Voeg de bloem toe.

Voeg de olijfolie toe.

Als het gistmengsel is gaan schuimen voeg je ook dit toe.

Kneed alles in de machine of met je handen tot een elastische deegbal.

Doe een klein beetje olie onderin de kom en leg de deegbal er in. Schenk ook een heel klein beetje olijfolie over de bovenkant van de bal zodat deze niet uitdroogt.

Dek af met plastifie en een schone theedoek en laat een uur rusten.

Neem het deeg er weer bij. Verdeel in acht gelijke delen en rol er balletjes van.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer een beetje olijfolie (of wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes 😋) over de balletjes.

Dek opnieuw af en laat opnieuw een uur rijzen.

In de tussentijd bereid je je toppings voor of zet je ze klaar.

Verwarm ook alvast je oven voor op 220gr. C.

Bestrijk de balletje opnieuw met een klein beetje olijfolie.

Voeg je toppings toe en druk ze er een klein beetje in, maar druk ze niet plat!

 

Schuif in het midden van je oven voor ongeveer 15-20 minuten. 
Laat afkoelen op een rekje.  

 

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.