Spinazie risotto met vis

Heerlijk romig, friszuur en een beetje aards. Zo zou ik deze combinatie willen omschrijven.

Het zacht romige van de arborio rijst, gegaard in zoute bouillon heeft een frisje nodig dacht ik. Dat fris zure voegde ik toe in de vorm van citroensap. De zachte structuur en de aardse smaak van de spinazie komt beter tot zijn recht door er wat nootachtigs aan toe te voegen. Dat deed ik in de vorm van pijnboompitten. Serveer hier een stukje witte vis naar keuze bij en je heb de ultieme combinatie!

Probeer het maar!

 

De ingrediënten:      Voor 2 personen

200 gr. arborio rijst 

250 gr. verse spinazie

500 ml kippenbouillon

1 kleine ui gesnipperd

1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld een Pinot Grigio)

2 klontjes boter (gesplitst)

Olijfolie om te bakken

1 handvol pijnboompitten

1 handvol geraspte Parmezaan

zest en sap van 1 citroen

peper en zout naar smaak

 

Zo maak je het: 

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan op een keukenpapiertje en laat even afkoelen.  

Rasp de zest van de citroen (alleen het gele gedeelte!) en hou even apart. 

Pers de citroen uit en vang het sap op. 

Smelt 1 klontje boter in een pan op middelhoog vuur.  Door boter te gebruiken in plaats van olijfolie maak je je risotto veel romiger. 

Voeg de ui toe en bak glazig. 

Voeg de risottorijst toe en roer goed. 

Zodra de witte kern binnen in de rijst zichtbaar wordt voeg je de witte wijn toe. Blijf goed roeren.

Als de risotto de wijn volledig opgenomen heeft voeg je de eerste soeplepel bouillon toe. 

Roer en laat de risotto het vocht opnemen. Voeg de volgende soeplepel bouillon toe, laat de rijst de bouillon opnemen enz.

Ga zo door totdat de risotto nagenoeg gaar is. Hoogstwaarschijnlijk is je bouillon dan ook helemaal op. Zet het vuur uit. 

In een andere pan verhit je een klein scheutje olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en een beetje peper en zout. 

Als de spinazie helemaal geslonken is neem je hem uit de pan en leg je hem op een snijplank. 

Snij de spinazie grof.

Voeg de grof gesneden spinazie toe aan de risotto. 

Voeg ook de citroen zest en de helft van het citroensap toe.  Voeg de kaas toe en nog een klein klontje boter.

Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel het overige citroensap. 

Garneer met de pijnboompitten. 

 

Serveer gewoon zo of met een stukje witte vis naar keuze. 

 

Smakelijk!