Teriyaki kip met rijst en een frisse salsa

Teriyaki kip met rijst en een frisse salsa. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf teriyaki saus kunt maken? Dat is veel lekkerder dan saus uit zo’n flesje. Bovendien is hij ook nog eens heel veelzijdig want je combineert hem net zo makkelijk met gehaktballetjes of met groente in de wok. Lekker toch?

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen 

Olijfolie om te bakken 

4 kleine kipfilets in blokjes gesneden

250 gram witte rijst

Voor de salsa:

0,5 komkommer in blokjes 

1 rode paprika in blokjes 

1 kleine rode ui fijn gesnipperd

optioneel maar aan te raden: 1 mango in blokjes

Voor de Teriyaki saus:

1 scheutje sesamolie

100 ml sojasaus

100 ml water

1 teentje knoflook fijn gehakt

1/2 duim gember fijn gehakt 

1 eetlepel honing

Om de saus te binden: 

1 eetlepel maïzena 

1 eetlepel koud water 

 

En zo maak je het:

 

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even staan met het deksel op de pan. 

 

Meng alle ingrediënten voor de Teriyaki saus in een kommetje.

 

Meng alle ingredienten voor de salsa in een kommetje. Ik had helaas geen mango in huis, maar die is wel sterk aan te raden!

 

Bak de kip in een grote braadpan of wok in een scheutje olijfolie aan totdat deze lichtbruin en grotendeels gaar is. 

Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant. 

 

Voeg de saus toe aan dezelfde pan en breng aan de kook. Maak een papje van de maïzena en het water.  Voeg toe aan de pan en roer goed door. 

Als de saus wat ingedikt is zet je het vuur middelhoog. Voeg de kip weer toe. Leg een deksel op de pan en laat even sudderen tot dat de kip gaar is.

Blijf steeds goed roeren anders bakt het snel aan. 

 

Serveer de rijst met de kip Teriyaki er op en de frisse salsa ernaast. 

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.