Pulled chicken 

Pulled chicken! Ook weer zo'n gerecht waarvoor je je slowcooker met plezier naar boven haalt!

De kip wordt zo mals en sappig, dat krijg je op het fornuis echt niet voor elkaar. 

Dus ook hier zeg ik: Slowcooker bedankt! 

 

De Ingrediënten:        voor 6 porties 

2 eetlepels zonnebloemolie

10-12 kippendijen zonder been en zonder vel

2 rode uien in halve maantjes 

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels suiker

1 eetlepel siracha saus

250 ml tomatenpassata

100 ml barbecuesaus

zout en peper 

Sap van 1 limoen 

 

En zo ga je te werk: 

Verhit een eetlepel olie in een pan. Kruid de kip met peper en zout en bak ze even aan in een pan. 

Hevel de kip dan over naar de slowcooker. 

Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui 5 minuten, of tot ze net zacht is, roer dan de knoflook en  het paprikapoeder erdoor en bak nog een minuut of zo. Doe het mengsel ook in de slowcooker. Als je aangekoekte restjes hebt in je pan, voeg dan 100ml. water toe aan de pan en roer de aanbaksels los op een laag vuurtje. Dit doe je het makkelijkst met een spatel. Giet het water daarna ook over in je slowcooker. 

Voeg nu ook de siracha saus, de passata, de barbecuesaus, de suiker en het limoensap toe, meng goed door elkaar. Doe het deksel erop en kook op stand LOW gedurende 6-8 uur totdat de kip zacht is. Trek met twee vorken de kip uit elkaar en meng door de saus.

 

Serveer met zachte broodjes, tacoschelpen of rijst en een frisse salade. 

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.