Paarse gnocchi

Vandaag kreeg ik een zakje exclusieve truffel aardappelen cadeau. Weet je wel, die paarse 💜 Ze worden ook wel Vitelotte Noir of Truffe de Chine genoemd. Nee, ze smaken niet naar truffel, eerder lekker vol naar aardappel met een klein zoetje. Ik wist onmiddellijk wat ik ermee wilde maken! ✨Paarse gnocchi✨ natuurlijk met een groen pesto sausje!! 😋😋 Over groen gesproken, wist je dat het water waarin je deze paarse aardappels kookt gifgroen kleurt? 💚 Echt waar! Heel bijzonder om te zien 😊

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

1 kilo truffel aardappelen

bloem

een snuf zout 

Voor erbij: 

Gemengde sla met rucola 

Wat plakjes komkommer etc.... 

een paar eetlepels groene pesto. 

citroensap en olijfolie voor de sla 

 

En zo maak je het: 

Schil en kook de aardappelen totdat deze gaar zijn in gezouten water. 

Giet af en laat even droogstomen. Stam fijn met een pureestamper. of haal ze door de aardappelpers. 

 

Wacht heel even totdat de aardappelen handelbaar zijn qua hitte, maar laat ze niet volledig afkoelen, want dan mengen ze niet meer goed met de bloem. 

 

Schep de aardappelen op je werkblad en voeg beetje bij beetje de bloem toe totdat je een stevige bal van het deeg kunt vormen. 

Dit kan even duren, maar je merkt vanzelf wanneer het deeg goed soepel wordt. 

 

Verdeel het deeg in vieren en rol ieder deel uit tot een lange sliert. 

Indien nodig verdeel je nog wat bloem over je werkblad, maar als het goed is plakt je deeg nu niet meer. 

Snij de slierten in kleine gnocchi van zo'n 3cm.

 

Optioneel kun je nog een structuur aan je gnocchi geven door ze af te rollen over een vork of een rasp bijvoorbeeld.

 

Leg de gnocchi op een grote schaal en stuif er een klein beetje bloem overheen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. 

 

 Zet opnieuw een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. 

 

In de tussentijd verdeel je de sla over de borden en verdeel je er wat citroensap en olijfolie overheen. 

 

Als het water kookt voeg je de gnocchi toe. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water en verdeel over de borden. 

 

Schep er wat van de groen pesto op en serveer meteen. 

 

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.