Salade van gegrilde groenten met halloumi

 

Zet de BBQ maar aan!

(Of haal de grillpan tevoorschijn......) 

Zo simpel en zo snel heb je nog nooit een lekkere salade op tafel gezet. 

 

Wat heb je nodig:       (per persoon)

1/2 courgette in plakjes

Een handje cherrytomaatjes gehalveerd

1/2 paprika in niet te dunne reepjes (willekeurige kleur)

4 plakjes Halloumi

1/4 theelepel tijm (gedroogd)

1/4 theelepel oregano (gedroogd) 

versgemalen peper

1 eetlepel extra vierge olijfolie

1 theelepel pijnboompitjes

optioneel: klein beetje citroensap 

 

En zo maak je het: 

Zet de grillpan aan en laat deze goed heet worden. 

(Zet ook de afzuigkap aan ☺)

Bestrijk de gesneden groenten en de Halloumi met een heel klein beetje olijfolie. 

Voeg de kruiden toe.  Géén zout toevoegen. De Halloumi is al zout genoeg!

Grill de groenten en de kaas een paar minuten per kant. Zorg dat ze knapperig blijven, 

dus niet te lang. 

Zet een droge koekenpan op een laag vuur. 

Rooster de pijnboompitjes heel even in de droge pan. Goed opletten en schudden, want ze verbranden heel snel. 

Verdeel de groenten over een bord en druppel er wat olijfolie overheen. 

Voeg als laatste de pijnboompitjes toe. 

Optioneel kun je er een paar druppels citroensap overheen druppelen. 

Serveer direct. 

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.