Parelcouscous salade met verse kruiden en sumak

Dit is een heerlijke, lichte, zomerse salade. De smaak is fris-zuur en zacht. Je eet hem gewoon zo of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de bbq. 

De friszure smaak komt van het citroensap, maar ook en vooral van de sumak. 
Voor degenen die nog nooit sumak gebruikt hebben zal ik kort toelichten wat dat precies is.
Sumak is een mengsel van de verschillende rode besjes van de sumakplant. Voor de specerij worden de besjes gedroogd en vervolgens vermalen tot een grof poeder. De smaak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. 

Je gebruikt het als specerij in onder andere salades, bij gebraden vis of kip, maar het is ook heerlijk als topping voor bijvoorbeeld hummus of guacamole. 

De Ingrediënten:    Voor 2 personen

150 gram parelcouscous 

1/2 rode ui in flinterdunne halve maantjes

1 flinke hand vol cherrytomaatjes

1/2 komkommer in blokjes 

1/2 bosje peterselie gehakt

1/2 bosje dille fijngesneden

De blaadjes van 1/2 bosje munt, fijngesneden

100 gram feta kaas in blokjes of verkruimeld

Peper en zout naar smaak

1 eetlepel citroensap 

2 theelepels sumak

Scheut extra vergine olijfolie 

 

En zo maak je het: 

 

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

Doe de halve maantjes rode ui in een kommetje. 
Giet het citroensap er over en voeg de sumak toe. 
Zet aan de kant zodat de smaken kunnen intrekken. 

Doe de couscous in een grote kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

Maak af met een scheut goede olijfolie. 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.