Salade met kip en appel. 


Een van de redenen waarom salades zo fijn zijn is omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Een salade is het ideale gerecht om je koelkast op te ruimen. Je kunt er allerlei dingen in verwerken. Dat deed ik ook in dit recept.

Ik ging uit van kip en appel. Voor de rest nam ik dingen die we nog in de koelkast hadden liggen. Een lekkere dressing erbij en klaar is Kees!

De kip in dit gerecht heb ik in de oven klaargemaakt, maar hoe zorg je er nu voor dat de kip lekker mals en sappig blijft en niet uitdroogt?

Daar heb ik een simpel trucje voor:

Neem de schoongemaakte rauwe kipfilets en leg ze in een kom met lauwwarm water waarin je drie opgehoopte eetlepels zout hebt opgelost.

Geen paniek, je gaat dat niet allemaal opeten! 

Laat de filets minimaal een half uurtje liggen. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200gr. C.  

Daarna spoel je de kip af onder de koude kraan. 
Dep ze droog met keukenpapier, verdeel er een paar druppels olie over en kruid met de kruiden naar keuze.

Leg ze op een bakplaat bekleed met een vel aluminiumfolie en schuif ze in het midden van je oven voor ongeveer 25 minuten. (Afhankelijk van de dikte van je kipfilets)

Gegarandeerd komen er straks malse en sappige kipfilets uit je oven! 

Serveer met sla en restjes groenten uit de koelkast en met de appel natuurlijk 😜 en klaar is Kees!

Als dressing zou ik je een honing mosterd dressing willen aanbevelen. 
Meng in een kommetje:

1 deel honing 

1 deel mosterd

1 deel citroensap 

2 delen olijfolie 

peper en zout naar smaak

optioneel: wat dille 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.