Blauwe bessen yoghurt taart 

In het weekend wordt er bij ons regelmatig gebakken. 
Deze yoghurt taart hoeft niet gebakken te worden, maar ik noem hem voor het gemak toch even een weekend-bakprojectje. 

Het is een van de lekkerste "baksels" die je op tafel kunt zetten. Hij wordt gemaakt met yoghurt, blauwe bessen en kokosbloesemsuiker. 
Als je die laatste niet hebt mag je uiteraard ook gewone suiker gebruiken. 

De bodem maakte ik deze keer van Bastogne koekjes. Dan wordt het natuurlijk wel iets minder gezond, maar het gaat om de balans. Af en toe snoepen moet kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om je bodem met granola te maken als je voor de gezondere versie wilt gaan. 

De ingrediënten:      Voor een taart van rond 20cm

 
Voor de bodem:

200 gr Bastogne koekjes

60 gram gesmolten boter (afgekoeld)

Voor de vulling:

600 gram volle yoghurt 

300 gram blauwe bessen 

6 blaadjes gelatine

3 eetlepels kokosbloesemsuiker 

Optioneel om te decoreren:

Blauwe bessen, bramen en een paar blaadjes munt. 


En zo maak je het: 

 

Doe een klein laagje water in een steelpannetje.

Voeg de blauwe bessen toe (hou er eventueel een paar achter om je taart straks te decoreren)

Voeg de kokosbloesemsuiker toe. 
Laat het mengsel op middelhoog vuur aan de kook komen. Laat het een tiental minuten sudderen. 

Maal in de tussentijd de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en pulseer een paar keer totdat je plakkerige kruimels hebt. 

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Voeg het koekjesmengsel toe en druk stevig aan met de onderkant van een glas. 
Zet een kwartiertje in de koelkast. 

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met water om op te weken. 

Neem de blauwe bessen van het vuur en giet ze door een zeef in een kom. Plet de bessen die nog heel zijn in de zeef. Het opgevangen vocht is nu vrij van pitjes en velletjes. 

Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze al roerend, een voor een, toe aan het warme blauwe bessen mengsel. 

Voeg de yoghurt toe en roer goed door elkaar. 

Neem de springvorm uit de koelkast. 
Giet de vulling er op. Zet terug in de koelkast om op te stijven. dit kan 4-6 uurtjes duren. Langer mag natuurlijk ook. 

Decoreer je taart naar wens, bijvoorbeeld met blauwe bessen, bramen en wat blaadjes munt.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.