Gevuld pizza plukbrood

Pizza, maar dan anders 😊

Dit plukbrood gevuld met mozzarella en kruiden en afgetopt met pizzasaus is heerlijk als snack, maar serveer er een kop soep bij of een simpele salade en je hebt een complete maaltijd. 

Dit heb je nodig: 

Voor het deeg:

500 gram bloem 

1 theelepel zout

270-300 ml water (begin met 270ml en voeg alleen meer toe indien nodig)

1 zakje gedroogde gist (7 gr)

1 theelepel suiker

2 eetlepels olijfolie 

+olijfolie om te bestrijken

Voor de vulling:

Mozzarella balletjes

verse of gedroogde kruiden naar keuze (zie hieronder wat ik gebruikte)

Toppings:

tomatensaus (bijv. Tomato Frito van Heinz)

Meer gedroogde of verse kruiden

geraspte Parmezaanse kaas 

 

En zo maak je het:

Doe de gist en de suiker bij het water. Roer goed door en zet een paar minuten aan de kant. 

Doe de bloem en het zout in een mengkom. 
Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe en meng met de machine of met je handen totdat je een stevige veerkrachtige deegbal hebt. 
Leg de deegbal in de kom en druppel er een paar druppels olijfolie op tegen het plakken. Draai de bal even rond in de kom zodat ook de onderkant niet gaat plakken. 

Dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek en laat 45 minuten rijzen op een warme tochtvrije plek.

In de tussentijd maak je de gewenste topping klaar. 
Ik gebruikte:

Rozemarijn fijngehakt

Tijm fijngehakt

Oregano gedroogd

Tomatensaus (tomate frito Heinz)

Vers geraspte Parmezaanse kaas. 

Maar je kunt uiteraard kiezen wat jij lekker vindt. 

Zet ook een kommetje met de mozzarella bolletjes klaar. 
Voeg hier een deel van de bovenstaande kruiden aan toe en wentel de mozzarella er in. 

Neem het gerezen deeg uit de oven en verdeel het telkens in tweeën totdat je 16 delen deeg hebt. 

Druk elk deel met je handen wat platter. Leg een bolletje mozzarella in het midden. Knijp de randen goed dicht en rol tot een balletje. 
Ga zo door met alle overige balletjes en leg ze met weinig tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

Wrijf er met een kwastje een klein beetje olijfolie over tegen het plakken. Leg er plasticfolie en een schone theedoek overheen en laat nog eens 30 minuten rijzen. 

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180 gr. C

Neem de balletjes er weer bij. Bestrijk royaal met de tomatensaus en de kruiden en verdeel de Parmezaanse er over. 

Zet in het midden van de oven en bak voor ongeveer 20 minuten.

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.