Pudding broodjes 

Lekkere puddingbroodjes van gistdeeg! Niet tè zoet, maar zoet genoeg om van te genieten! 

Dit heb je nodig:  voor 6 broodjes

Voor het deeg:

380 gram patentbloem

1 zakje gist (7gram)

120 ml lauwwarme melk

60 gram suiker

40 gram gesmolten boter

1 ei 

Om te bestrijken:

1 ei geklutst

Voor de pudding:

1 zakje vanillepudding poeder

2 eetlepels suiker 

500 ml melk

 

En zo maak je het:

Meng de melk met de gist en zet een minuut of vijf aan de kant.

Doe alle overige ingrediënten voor het deeg in een kom. 

Voeg de melk toe. Kneed met de machine of met je handen gedurende een minuut of tien.

Vorm een bal van het deeg. Leg hem terug in de kom en dek af met plasticfolie en een schone theedoek en laat drie uur rusten op een warme tochtvrije plek.

In de tussentijd maak je de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Ik voeg altijd minder suiker toe dan op de verpakking staat, vandaar maar 2 eetlepels in mijn recept.

Dek de pudding af met plasticfolie die je rechtstreeks op de pudding legt zodat er geen vel op kan komen.

Laat de pudding afkoelen. 

Neem het deeg er weer bij en verdeel in zes gelijke delen. 

Rol elk deel uit tot een langwerpige plak van ongeveer 25x10cm. Leg een plak deeg voor je met de korte kant naar je toe. 
Een cm of drie vanaf de onderkant leg je twee flinke eetlepels pudding. 
Vouw de onderkant vervolgens omhoog over de pudding heen tot ongeveer halverwege de plak en druk hem vast met je vingers. Ook de zijkanten even goed dicht drukken. 
De bovenste helft van de plak ligt nu nog op je werkblad. Neem een pizza snijder of een heel scherp mes en snij horizontale reepjes van de bovenste helft van het deeg, dus van boven naar beneden. Til nu voorzichtig het onderste gedeelte met de pudding er in op en rol het omhoog. Blijf door rollen totdat je boven bent. Zoals je ziet zijn er nu een soort van banen ontstaan op je broodje.
Druk de naad goed dicht anders loopt je pudding er straks uit. vouw de zijkanten een beetje naar je toe zodat het broodje qua vorm op een croissant gaat lijken. Doe dit ook met de rest van het deeg.


Leg alle broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een schone theedoek en laat nog 30 minuten rusten. 
Verwarm intussen je oven voor op 180gr. C. 

Besteijk de broodjes na het rijzen met het geklutste ei. 

Schuif de broodjes in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. 

Laat een beetje afkoelen en geniet! 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.