Knoflook en kruiden brood 

Dit is een heerlijk hartig broodje. Eet het lauwwarm bij een kopje soep of gewoon uit het vuistje, eventueel met een lik roomboter 😋

De ingrediënten:

 

500 gram tarwebloem  (+ nog wat extra achter de hand houden)

3 eetlepels suiker

1 zakje gist gedroogd (7gr)

2 theelepels zout

1 theelepel rozemarijn gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd

2 theelepels basilicum gedroogd

1,5 theelepel knoflookpoeder gedroogd

180 ml melk

60 ml olijfolie

1 ei

120 ml water

Om achteraf mee te bestrijken: 2 eetlepels vloeibare boter gemengd met 1 gehakt teentje knoflook.


En zo maak je het:

Doe de bloem en de overige droge ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine. (Met de hand kneden kan natuurlijk ook, duurt alleen iets langer)

Doe de melk, het ei en de olijfolie in een ander kommetje en meng goed door elkaar. 

Voeg het melk-mengsel toe aan de droge ingrediënten en mix met de deeghaak . Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje het water toe. 

Kneed in de machine gedurende een minuut of vijf of totdat je een elastisch deeg hebt dat loslaat van de randen en van de bodem van de kom. 

Indien nodig voeg je nog wat bloem toe.

Je deeg is klaar als het zo elastisch is dat je het een beetje uit elkaar kunt trekken zonder dat het breekt.

Vorm het tot een bal en leg het terug in de kom. Dek af met plasticfolie en een schone theedoek.

Leer het 15 minuten rusten.

Verwarm in de tussentijd je oven voor op 190gr C.

Neem je deeg er weer bij en vorm je brood zoals jij dat wil. Ik maakte er een vlecht van door het deeg in drie delen te delen en dan te vlechten. 

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.

Dek opnieuw af met plastic folie en een schone theedoek en laat nog eens 15 minuten rusten. 

Na het rusten schuif je de bakplaat in het midden van de oven. Bak je brood goudbruin en gaar in 20-25 minuten. 

Neem uit de oven en bestrijk met een beetje van de vloeibare knoflook boter. 
Laat een beetje afkoelen en geniet!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.