Rode bieten tarte tatin 

Rode bieten tarte tatin! 
Een beetje zoet, een beetje zuur, een beetje zout, deze taart heeft het allemaal!

Je kunt ervoor kiezen om de bieten zelf te koken en te schillen, dat is wat meer werk, maar je kunt ook vacuüm verpakte biertjes nemen. 

Als je ze zelf kookt en schilt vergeet dan je plastic handschoentjes niet. Je loopt gerust een week met roze handen rond als je ze vastpakt zonder handschoenen 😜

 

De ingrediënten:     Voor een taart van rond 20cm

 

400 gram rode bieten gekookt en in parten 

1 klontje boter 

2 rode uien in halve maantjes

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel balsamico azijn

1 takje verse tijm, alleen de blaadjes 

zout en peper

1 groot vel bladerdeeg (op rol)

Om te garneren:

Een handje geitenkaas

Nog wat verse tijm

 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 180gr. C

Doe een klontje boter in een pan.

Smelt de boter op middelhoog vuur.

voeg de rode uien toe en bak ze tot ze een beetje zacht beginnen te worden.

Voeg de bruine suiker, de tijm en de balsamico azijn toe en roer goed. 
De uien zullen gaan karamelliseren.

Voeg de rode bieten toe en een flinke snuf peper en zout roer alles goed door elkaar.

Doe alles over in een ronde ovenschaal van ongeveer 20cm. 
Laat een klein beetje afkoelen. 

Neem het bladerdeeg en snij er een rondje uit dat iets groter is dan de diameter van je ovenschaal.


Leg het bladerdeeg als het ware als een deksel op de bieten. 
Stop het teveel aan deeg aan de zijkanten in. 

Zet de schaal in de oven voor 20-25 minuten. 

Neem uit de oven en laat tien minuten staan.

Daarna stort je de taart voorzichtig ondersteboven op een schaal of bord. 

Garneer met de geitenkaas en nog wat tijm.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.