Plaattaart met Prosciutto en burrata

Waan je even in Italië met deze plattaart met Prosciutto di Parma en frisse burrata.
Dit gerecht heeft een beetje van alles. Het is een beetje krokant, een beetje zacht en romig, het heeft iets zoets, maar ook iets zouts. Het is hartig maar ook fris. 
Geloof je me niet? Probeer het maar!

 

Dit heb je nodig:  voor 1 plaattaart

1 rol bladerdeeg

0,5 pakje Heinz Tomato Fritto

1 grote tomaat in dunne plakjes

10 zwarte olijven

1 theelepel gedroogde oregano

1 handje vers geraspte Parmezaanse kaas

1 snufje zout

voor de toppings:

1 bol burrata in stukken gescheurd

8 plakjes Prosciutto di Parma

2 handjes rucola

2 eetlepels groene pesto

Een paar blaadjes basilicum

versgemalen peper 

olijfolie

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180gr. C.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.

Prik een paar keer in met een vork.

Verdeel de Tomato Fritto saus er over. 
Dan de geraspte Parmezaan, de plakjes tomaat, de olijven, de oregano en een klein snufje zout.

Schuif in de oven en bak goudbruin en gaar in ongeveer 20 min. 

Neem uit de oven en verdeel de toppings er over. Als laatste sprenkel je er nog wat goede olijfolie overheen en een draai versgemalen peper. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.