Pasta pesto rosso

Pasta pesto rosso! In de tijd die de pasta nodig heeft om te koken maak je de pesto. Je kunt daarna direct aan tafel! Wat wil je nog meer? 

Er zijn natuurlijk talloze recepten voor pesto. Dit is er een met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Een vrij klassiek recept dus, maar daarom niet minder lekker 🤤


De Ingrediënten:        Voor 2-3 personen

1 potje à 280 gram zongedroogde tomaatjes (inhoud potje met olie en al)

1/2 bosje basilicum

1 teentje knoflook

40 gram pijnboompitten

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

peper

Indien nodig extra vergine olijfolie 

Pasta naar keuze

 

Zo maak je het:

Kook de pasta al dente volgens de handleiding op de verpakking.

In de tussentijd maak je de pesto. Dat kan in een vijzel, maar in een keukenmachine is het makkelijkst.

Ik maak de pesto in de keukenmachine door alle ingrediënten voor de pesto in de machine te doen en te laten pulseren. Makkelijker kan het niet. 
Als je pesto te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. 

Bewaar een kopje van het pastawater.

Giet de pasta af in een vergiet.

In dezelfde pan van de pasta doe je de pesto en een scheutje van het pastawater. Warm even op. 
Voeg de pasta toe en roer goed door. Voeg indien nodig nog wat van het pastawater toe om een romige saus te krijgen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.