Lauwwarme salade met gegrilde vijgen en halloumi

Wauw ! Wat is dit lekker! Al zeg ik het zelf 🙈

Je grilt de vijgen in de oven met een beetje honing er overheen. Hetzelfde geldt voor de halloumi. Daarnaast grill je ook wat Parmaham. En dat allemaal op 1 bakplaat! Lekker makkelijk! En wat een smaken komen dan bij elkaar zeg! Zalig! 😉

 

De Ingrediënten:        Per persoon

1 flinke hand vol gemengde sla

1 verse vijg in partjes

3 plakjes Parmaham

5 dunne plakjes halloumi

1 paar eetlepels honing

olijfolie

citroensap

Een paar blaadjes basilicum

 

Zo maak je het:

Verwarm de grill van je oven voor op 220gr C.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. 
Leg de plakjes Parmaham, de halloumi en de partjes vijg op de bakplaat. 
Sprenkel wat honing over de partjes vijg en over de halloumi. 

Schuif onder de grill voor een paar minuten.

Blijf erbij want het gaat snel.

Verdeel in de tussentijd de sla over een bord. Sprenkel er wat olijfolie en een paar druppels citroensap over. 

Draai de halloumi 1 x om. 

Als de halloumi een lekker kleurtje heeft gekregen, de Parmaham knapperig is geworden en de vijgen zacht dan kun je beginnen met opdienen. 

Verdeel alles ingrediënten van de bakplaat over de sla. Leg er nog wat blaadjes basilicum bij en smullen maar! 


Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.