Kung Pao spruitjes

Nu de herfst in aantocht is kan ik me zo verheugen over  lekkere, warme en hartige wintergerechten. Zo ook over deze spruitjes met een ietwat pittige Chinese Kung Pao saus. 
Ik denk dat ik zelfs de spruitjes haters kan overtuigen om aan te schuiven met dit recept 😜

 

De ingrediënten:

500 gram spruitjes, kontje verwijderd en gehalveerd

Een beetje olijfolie om te bakken

Voor de saus:

1 eetlepel (sesam)olie

1 teentje knoflook gehakt

1 halve duim gember geraspt

1 theelepel sambal oelek (of meer als je van pittig houdt)

100 ml sojasaus

50 ml water

1 scheutje balsamico azijn 

1 eetlepel suiker 

1 handje ongezouten pinda's of cashewnoten geroosterd

Om de saus te binden:

1 eetlepel maïzena 

1 eetlepel koud water 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Leg de gehalveerde spruitjes er met de snijkant naar beneden op.

Sprenkel er wat olijfolie overheen en schuif de bakplaat in de het midden van de oven. 
Bak de spuitjes totdat ze knapperig van buiten en zacht van binnen zijn. 
Afhankelijk van de grootte van de spruitjes zal dat zo'n 20-25 minuten duren.

 

In de tussentijd zet je een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de (sesam)olie toe.
Voeg de knoflook en de gember toe an bak een minuut of twee. Voeg de sambal toe en bak een minuut mee. Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het bindmiddel. 
Roer goed en breng het aan de kook.

Als het sausje kookt meng je de maïzena met het water en voeg je dit al roerend toe aan de saus. 

Nog even goed doorroeren. Dan neem je de spruitjes uit de oven en giet je de saus er overheen. 
En klaar zijn je Kung Pao spruitjes!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.