Bladerdeeg eitjes 

Wil je in het weekend eens een beetje uitpakken bij het ontbijt zonder daarvoor uren in de keuken te moeten staan? Maak dan eens deze bladerdeeg eitjes! Makkelijk, snel klaar, maar toch een beetje fancy!

 

De ingrediënten:      Per bakje

1 vierkant plakje bladerdeeg (ontdooid)

1 ei

1 theelepel rode of groene pesto

peper en zout

optioneel: sesamzaadjes of maanzaadjes en peterselie om te garneren.

 

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 gr.C

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. "Teken" met een mes een kleiner vierkant binnen het bladerdeeg vierkant, maar snij dit niet helemaal door. Dit wordt de rand van je bakje. Reken op een rand van 1-1,5 cm.

Het middelste vierkant prik je een paar keer in met een vork zodat dit gedeelte niet te veel omhoog komt in de oven.

Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. 

Neem uit de oven en druk het middelste vierkant zo veel mogelijk naar beneden. Laat de rand rechtop staan. Zet de oven terug naar 180gr. C


Verdeel de pesto over de bladerdeeg bakjes en breek het ei erboven. Voeg een klein beetje peper en zout toe en zet de bakplaat opnieuw in de oven voor ongeveer 10 minuten. Totdat het eiwit gestold is. De dooier mag nog zacht zijn. 

Neem de bakjes uit de oven en garneer naar wens.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.