Salade met groene kool, zoete aardappel en kikkererwten

Groene kool kan prima rauw gegeten worden, wist je dat? 
Het is daarbij wel belangrijk dat je hem goed masseert met je handen met citroensap en een snufje zout. 

Daardoor is de kool niet meer taai en wordt hij heerlijk om rauw te eten in een salade! 

 

Dit heb je nodig:   Voor 2 personen

Voor de kikkererwten:

1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt 250 gram)

peper en zout naar smaak

chilipoeder

paprikapoeder

komijnpoeder

knoflookpoeder 

2-3 eetlepels olijfolie. 

Voor de zoete aardappel:  

2 zoete aardappelen, gewassen en in plakjes gesneden. 

Voor de salade:

2 handen vol groene kool in repen gesneden

1 eetlepel citroensap 

1 snuf grof zeetzout

0,5 komkommer in halve maantjes

1 hand vol cherrytomaatjes gehalveerd

Voor de dressing:

1 eetlepel tahini

1 eetlepel citroensap 

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing 

water om te verdunnen

peper en zout naar smaak

 

 

En zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200gr. C

Doe de reepjes groene kool in een kom. Voeg het citroensap en een snuf grof zeezout toe. 

Masser de groene kool nu flink met je handen totdat deze "licht en luchtiger" wordt.

Je mag hem best even flink knijpen. Hoe beter je masseert hoe minder taai de kool wordt.   

 

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Giet de kikkererwten af en spoel even onder koud stromend water. 
Laat uitlekken en stort ze op een schone keukendoek.

Dep droog en verwijder eventuele losse velletjes.

Giet de kikkererwten samen met de zoete aardappel op de bakplaat. Verdeel de olijfolie er overheen. 
Voeg van alle gedroogde kruiden een halve tot een hele  theelepel toe (naar smaak). Pas op met het chilipoeder. Neem wat minder als je niet van erg pittig houdt. Breng op smaak met peper en zout. Meng even door elkaar.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kikkererwten en de zoete aardappel in 20-25 minuten goudbruin en knapperig. Schud in de tussentijd zo nu en dan even door elkaar. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Leng aan met water om te verdunnen. Doe dat beetje bij beetje totdat je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Leg alle ingrediënten voor de salade op een schaal. 
Verdeel de helft van de dressing er over. 
Neem de kikkererwten en zoete aardappel uit de oven en schep op de kool. 
Voeg de rest van de dressing toe. 


Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.