Salade met kip en fruit

Het weer was heerlijk vandaag! We hebben genoten van het zonnetje in de pauze. 
Daar hoort natuurlijk een lekkere salade bij!

Dat is niet alleen heel erg lekker, maar het geeft ons ook de kans om de koelkast weer een op te ruimen.

Het komt namelijk niet zo nauw wat je er allemaal in stopt. Neem gewoon wat je hebt liggen of wat je lekker vindt.

Hieronder mijn recept van vandaag:

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

Voor de kip:

2 middelgrote tot grote kipfilets

peper en zout naar smaak

0,5 theelepel knoflookpoeder

0,5 theelepel paprikapoeder

0,5 theelepel chilipoeder 

Olie om te bakken

Voor de sla:

3 little gem sla kropjes gewassen en gesneden

0,5 zakje rucola sla

1 hand vol trostomaatjes gahelveerd

0,5 komkommer in plakjes 

1 rode paprika in blokjes

1 mango in blokjes

1 sinaasappel in plakjes

1 appel in dunne plakjes

1 hand vol granaatappelpitjes 

1 handje cashewnoten voor wat crunch

Voor de dressing:

2 eetlepels citroensap

peper en zout naar smaak

1 theelepel dille gedroogd

1 theelepel mosterd

sap van 1 sinaasappel

5 eetlepels extra vergine olijfolie

 

En zo maak je het:

Wrijf de kipfilets aan beide kanten in met een beetje olie. Voeg daarna de specerijen toe. 

Ik maakte ze vandaag klaar in 20 minuten in de airfryer. Zo heb je er geen omkijken naar en kun je in de tussentijd alle groenten en het fruit snijden. 
Bovendien komen de kipfilets super mals en sappig uit de airfryer. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze te grillen of gewoon te bakken in een pan.

En dat is het eigenlijk al.

 

Doe de sla onderin een kom. Daar overheen verdeel je de groeten en het fruit. 

In een kommetje meng je alle ingrediënten voor de dressing. 
Verdeel deze over de salade.

Snij de kipfilets in plakjes en leg op de sla.

Serveer direct.

 

Snakelijk!