Kip Lo Mein

Je hoeft geen Chinees meer te gaan halen hoor!

Deze Chinese kip Lo Mein zet je binnen 20 minuten op tafel! 

En lekker dat hij is!  

Je bepaalt zelf welke groenten je toevoegt. Kijk gewoon even wat je nog hebt liggen. 

Mocht je broccoli of bloemkool willen toevoegen, wat heel erg lekker is,  dan zou ik die van te voren wel even blancheren.  

 

Wat heb je nodig:    voor 4 personen 

Olijfolie (of Chinese wok olie) om te bakken 

300 gram eiernoedels 

500 gram kipfilet in blokjes (ongeveer2x2cm)

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 flinke hand vol sugarsnaps of peultjes

1 grote winterwortel in fijne reepjes 

1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

1/2 bakje champignons

peper en zout 

optioneel: lente ui om te garneren

Voor de saus:

50ml kippenbouillon 

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel Hoisin saus 

1 theelepel sesamolie

 1 theelepel suiker 

1/2 eetlepel maïzena 

peper versgemalen 

 

En zo maak je het: 

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. 

Kruid de kipfilet met peper en zout. 

Meng de sojasaus met de Hoisin saus en voeg hier de maïzena aan toe. Roer goed door. 

Voeg dan de overige saus ingrediënten toe en zet even aan de kant.

Zet je wok op middelhoog vuur en voeg de olie om te bakken toe. 

Fruit de ui. Voeg de knoflook toe als de ui glazig begint te zien. Wok ongeveer een halve minuut mee.

Goed blijven roeren zodat de knoflook niet verbrand.  

Voeg dan de kip toe en wok een minuut of drie.

Voeg de groenten toe en wok nog een minuut of drie totdat de kip gaar is en de groenten nog knapperig. 

Zet het vuur lager.

Neem de noedels erbij en doe ze bij het groente/kipmengsel in de wok. 

Roer de saus nog even door en voeg ook deze toe. 

Meng alles met twee houten lepels goed door elkaar. Garneer optioneel met lente ui en serveer direct! 

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.