Spaghetti met Nduja en venkel 

Nduja 🌶️ kennen de meesten van jullie intussen wel denk ik? Deze smeerbare, pittige worst is een ware delicatesse en komt van origine uit Calabrië 🇮🇹 Dat is ook waar ik hem voor het eerst at 😋 De laatste jaren is deze gelukkig steeds vaker te vinden in de Nederlandse supermarkt. Zo’n potje Nduja is niet persé goedkoop, maar je doet er lang mee. “A little goes a long way” zullen we maar zeggen. En geloof me, je zult er geen spijt van krijgen! Dit moet je echt een keer proberen!

Dit heb je nodig: Voor 4 personen

400 gram spaghetti

1 eetlepel olijfolie

1 venkelknol, schoongemaakt en in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 opgehoopte theelepel venkelzaad 

1 theelepel basilicum gedroogd

30-40 gram Nduja (afhankelijk van hoe pittig je wilt gaan)

1 blik a 400 gram tomatenblokjes 

1 theelepel suiker 

1 snufje zout indien nodig 

 

En zo maak je het:

Kook de spaghetti in een grote pan totdat deze net al dente begint te worden. Giet af, maar hou een kopje van het pastawater achter. 

Doe een eetlepel olijfolie in een grote braadpan. 
Voeg het venkelzaad toe. Dit zal beginnen te dansen in je pan. Roer even door. 
Voeg dan de venkel blokjes en de oregano toe en bak een minuut of twee. 
Doe vervolgens de knoflook er bij en bak een halve minuut. 
Voeg de Nduja toe en roer goed door totdat deze helemaal opgenomen is door de venkel. 
Blus af met de tomatenblokjes. 

Warm op een laag vuurtje de saus even door en proef. Breng op smaak met een theelepel suiker en indien nodig een snufje zout. 

Voeg de pasta en het achtergehouden pastawater toe aan de saus en roer alles goed door. 

Na een minuutje of zo zal je pasta perfect al dente zijn. 

Serveer meteen. 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.