Gnocchi met chorizo en spinazie 

Het is een beetje fusioncooking bij je thuis met deze lekkere gekruide en knapperige gnocchi uit de airfryer. 
Ik combineerde de Italiaanse delicatesse met een pittige Spaanse chorizo worst uit de wok en verse spinazie. 

Zo simpel en zo lekker! Een kind kan de was doen! Echt waar! 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

800 gram gnocchi (koelvers) 

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

een flinke snuf peper

olijfolie

200 gram chorizo worst in plakjes van 0,4 cm dik

1 rode paprika in blokjes

1 ui gesnipperd 

1 teentje knoflook fijngehakt 

1 klein scheutje balsamico azijn

1 klein scheutje ketjap manis

200-250 gram verse spinazie 


En zo maak je het: 

Verwarm de airfryer (of als je die niet hebt de oven) voor op 200gr. C

Doe de gnocchi in een kom. Voeg een eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, het knoflokkpoeder de snuf peper en het uienpoeder toe en hussel goed door elkaar. 
Geen zout toevoegen! De chorizo is al zout!

Bak de gnocchi in twee delen in de airfryer gedurende 10 minuten per portie. Schud zo nu en dan even door elkaar. 

Ik denk dat je in de oven zo'n 20 minuten nodig hebt voordat de gnocchi knapperig is. Ook hier tijdens de baktijd een keer door elkaar husselen. 

In de tussentijd zet je een wok op middelhoog vuur. 
Voeg het gesnipperde uitje en de chorizo toe. 
Bak al roerend ongeveer 5 minuten. Voeg de rode paprika en de knoflook toe en bak nog een minuut of twee mee. 

Voeg een klein scheutje ketjap manis en een klein scheutje balsamico azijn toe. Deze zoet-zure combinatie brengt het gerecht wat meer in balans te opzichte van de zoute chorizo worst. 
Roer nog even om en zet dan het vuur uit.

Voeg de spinazie toe en roer nog een paar goed om. 
De spinazie slinkt vanzelf iets. Het is prima als deze nog een beetje knapperig blijft. 

Schep wat gnocchi op een bord of schaal. Schep er wat van het chorizo mengsel op en top af met nog wat gnocchi. 
Zo blijven de gnocchi lekker kokant van buiten. 

Serveer meteen!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.