Couscous salade

Niets is zo veelzijdig als couscous. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Door er verschillende kruiden, specerijen en andere ingrediënten als fruit, groenten en vlees of kaas aan toe te voegen maak je het hartig, of zoet of juist fris. 
Ik kon niet kiezen, 😅 dus ik maakte deze salade die een beetje hartig is en een beetje zoet, maar toch ook fris. 

Het is een heerlijke combinatie geworden. 😋

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

250-300 gram couscous

2 eetlepels extra vergine olijfolie

1,5 theelepel kurkuma

1,5 theelepel korianderpoeder 

1,5 theelepel komijnpoeder

1 theelepel oregano gedroogd

3 eetlepels citroensap (of meer naar smaak)

peper en zout

1 rode paprika in blokjes

1 gele paprika in blokjes

0,5 komkommer in blokjes 

De pitjes van 1 granaatappel

1 eetlepel olijfolie om te bakken

1 pakje halloumi kaas in kleine blokjes

Een aantal takjes verse dille grof gehakt 

 

En zo maak je het:

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de extra vergine olijfolie, de gedroogde kruiden en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet even aan de kant om wat af te koelen.

Voeg de groenten en de granaatappelpitjes toe aan de couscous. 

Bak de halloumi blokjes op een middelhoog vuurtje in een eetlepel olijfolie. 

Voeg ook de halloumi toe en roer alles door elkaar.

Voeg als laatste de gehakte dille toe. Meng goed en breng op smaak met meer peper/zout/citroensap/dille

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.