Pizza met een twist

Pizza met een twist! Letterlijk! 😅

Het is ongelooflijk wat je allemaal met bladerdeeg kunt doen. 
Deze keer maakte ik er een soort pizza van, maar dan met een twist. Of meerdere twists eigenlijk 😉

 

Wat heb je nodig:

2 grote vellen bladerdeeg 

1/2 pakje Heinz Tomato Fritto (of andere tomatensaus)

1 snufje zout

1 flinke hand vol geraspte mozzarella 

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

een beetje water 

1 ei geklutst 

Wat sesamzaadjes o.i.d.

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180gr. C

Snij een grote circel uit elk vel bladerdeeg.

(Wat overblijft kun je voor iets anders gebruiken)

Ik sneed de cirkels met behulp van een grote kom die ik er op de kop opzette. Wat uitstak sneed ik af.

Leg de onderste circel op een vel bakpapier. 
Verdeel er een klein snufje zout over.

Vedeel vervolgens de tomatensaus over de circel. 
Blijf ongeveer een cm van de rand af. 

Verdeel de gedroogde kruiden er over en vervolgens de geraspte mozzarella. 

Neem een bakje water. Doop je vinger in het water en maak je de rand een beetje nat. 

Leg de tweede circel er voorzichtig bovenop. 
Druk de rand een klein beetje aan. het water deint als de "lijm". 

Neem nu een glas en zet dat ondersteboven in het midden van je circel. Dit is het deel dat aan elkaar moet blijven zitten. 

Snij vanuit het glas gezien naar de buitenkant toe de "pizza" in vier kwarten. 
Vervolgens snij je weer vanuit het glas naar de buitenkant elk kwart weer in drie delen. 

Neem het glas weg.

Neem een van de vlapuntjes vast. Hou je vinger op de plek waar het het meest breekbaar is, bij het midden dus en draai de vla punt voorzichtig een aantal keren rond. Zorg dat het niet breekt. Knijp het uiteinde samen. 

Dat doe je vervolgens ook met alle overige vla punten. 

Tenslotte bestrijk je het geheel met geklutst ei en strooi je er wat sesamzaadjes overheen. 

Schuif de bakplaat in het midden van je oven voor 30-35 minuten. 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.