Sushi bruschette

Heb jij ook wel eens van die dagen waarop je gewoonweg niet kunt kiezen?

Misschien boft dat ook helemaal niet altijd. 

Met deze sushi bruschette zette ik een heerlijke lunch op tafel. Italy meets Japan. Ik hoefde niet te kiezen. Het was "The best of both worlds"!

 

Dit heb je nodig:  Voor 4 personen

1,5 afbak ciabatta brood

olijfolie

1 teentje knoflook, gepeld en in tweeën gesneden

Voor de tonijnsalade:

2 blikjes tonijn op water 

2 grote augurken in kleine blokjes

0,5 appel in kleine blokjes

0,5 klein rood uitje heel fijn gesnipperd

4 eetlepels yoghurt

2 eetlepels mayonaise

0,5-1 eetlepel sriracha 

0,5 theelepel paprikapoeder 

0,5 theelepel dille gedroogd

peper en zout 

Om te garneren:

peterselie, fijngehakt

gebakken uitjes (Go-Tan)

sojasaus



En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C. 

Snij het brood in plakjes van ongeveer 1 cm dik. 
Leg de plakjes op een rooster en schuif voor een paar minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden. 
Als ze goudbruin zijn neem je ze er uit en wrijf je ze in met de halve teentjes knoflook. Druppel er wat olijfolie overheen en zet aan de kant. 

Doe alle ingrediënten voor de tonijnsalade in een kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout  

Verdeel de tonijnsalade over de bruschette. 

Garneer met de peterselie, gebakken uitjes en sojasaus. 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.