Pasta met chorizo, broccoli en paprika 

Tijd voor wat comfortfood met deze lekkere pasta. 

Als ik je een tip zou mogen geven, dan zou ik zeggen, kies voor de pikante chiorizo in plaats van de milde. Deze voegt zo veel meer smaak toe aan dit gerecht. Heerlijk! Mocht je niet van pittig houden dan neem je natuurlijk gewoon de milde variant. Koken doe je tenslotte met je gevoel, niet volgens de regels van anderen. 😉

 

De ingrediënten:     voor 4 personen

olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 theelepels paprikapoeder, gerookt

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd 

optioneel: 1 theelepel venkelzaad

peper en zout naar smaak 

350 gram fusilli (of andere) pasta 

150 gram chorizo worst in dunne plakjes

2 rode parika's in grove stukken 

1 broccoli in roosjes

 

En zo maak je het:

 

Kook de pasta in voldoende water totdat deze maar net al dente is. Drie tot vier minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de broccoli roosjes toe. Giet ad, maar bewaar een kopje van het pastawater. 

 

In de tussentijd voeg je een klein schutje olijfolie toe aan een grote braadpan. 

Doe de chorizo, de gesnipperde ui, de paprika en de specerijen er bij en bak op middelhoog vuur aan totdat de chorizo lekker krokant begint te worden en de ui zacht. Voeg nog geen peper en zout toe. 

Afhankelijk van hoe zout je chorizo worst is doe je dat pas aan het einde van de rit. 

 

Voeg de pasta met de broccoli toe en roer goed om. Optioneel voeg je wat van het pastawater toe om een smeuïger geheel te krijgen. 

Breng nu op smaak met peper en eventueel een beetje zout. 

 

Serveer meteen! 

 

 

Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.