Stoofvlees pasteitjes 

Het is bijna kerst. Tijd voor stoofgerechten! 
Persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Kom maar op met die winter! Van mij mag het nog wel even duren!

 

de Ingrediënten:    Voor 6 personen

olijfolie om te bakken

800 gram mager runder stoofvlees 

2 eetlepels bloem

500ml runderbouillon 

2 Winterpenen in grove stukken gesneden

1 glaasje zilveruitjes uitgelekt

1 venkelknol in grove stukken gesneden

2 teentjes knoflook fijngehakt

3 eetlepels balsamico azijn

peper en zout naar smaak 

2 laurierblaadjes 

2 theelepels tijm gedroogd

2 theelepels oregano gedroogd 

350 gram tomaten passata

1 scheutje Worcestershire saus

Een beetje boter om de ovenschaal in te vetten

1 of 2 vel kant en klaar bladerdeeg (afhankelijk van hoe groot je bakjes zijn)

1 ei geklutst 

 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden C

Snij het vlees in blokjes van ingeveer 2x2 cm. En doe ze in een kom. doe de bloem erbij en meng goed zodat al het vlees bedenkt is met een dun laagje bloem.

Zet een oven bestendige pan op het vuur (liefst een gietijzeren pan) Doe er een scheut olie in en bak het vlees aan totdat het een bruin kleurtje gekregen heeft.

Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant.

Voeg nog een scheutje olie toe aan dezelfde pan en bak de groenten inclusief de zilveruitjes. Voeg de knoflook toe en de tijm en oregano en bak even mee. 
Voeg de balsamico azijn toe en bak even mee.

Voeg de tomaten passata en de bouillon toe en een scheutje Worcestershire saus.

Breng aan de kook.

Breng op smaak met peper en indien wat zout.

Doe het vlees er weer bij. 

Doe het deksel op de pan en verplaatst naar de voorverwarmde oven. 

Laat 3-4 uur sudderen in de oven. Roer halverwege een keer door. 

Als je saus te dun is kun je het deksel het laatste half uur van de pan halen zodat er wat vocht kan verdampen.

 

Schenk het vlees in kleine ingevette ovenschaaltjes of een groet ingevette ovenschaal als je geen kleine hebt.  Dek elk schaaltje af met bladerdeeg, snij een paar keer in zodat de lucht kan ontsnappen, of maak een leuk gatenpatroon in je deeg. Bestrijk met een geklutst ei en bak nog een keer 25-35 minuten in de oven.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.