Aardappel, groente en chorizo pannetje

Vandaag heb ik een heerlijk hartig winter- of herfstrecept voor jullie, namelijk dit Aardappel, groente en chorizo pannetje.

Het is niet alleen overheerlijk, maar het ruimt ook meteen goed je koelkast op, dus zo verspil je ook nog eens geen voedsel. 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

 

1 eetlepel olijfolie

200 gram pittige chorizo in plakjes 

1 kilo krieltjes in de schil, 10 minuten voorgekookt. 

1 ui gesnipperd 

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel tijm gedroogd

0,5 broccoli in kleine roosjes

1 koolrabi in frietjes gesneden 

100 gram doperwten (diepvries) 

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het: 

Neem een grote pan en zet op niddelhoog vuur. 

Doe de olijfolie in de pan en voed de chorizo, de ui, de tijm en het paprikapoeder toe.  

Bak even aan totdat de chorizo bruin en krokant begint te worden. 

 

Schep uit de pan op een bord en hou warm onder aluminumfolie. 

 

Voeg de aardappels en de groenten toe aan de pan en bak even aan in het achtergebleven vet van de chorizo. 

Voeg een flinke scheut water toe en leg het deksel op de pan. 

Laat met het deksel op de pan een paar minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten beetgaar zijn. 

Neem dan het deksel van de pan en laat de rest van het vocht verdampen. 

 

Doe het chorizo mengsel terug in de pan en roer nog eens goed om. 

Breng op smaak met peper en zout.  

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.