Kipsalade met bleekselderij 

Altijd lekker!, deze knapperig frisse kipsalade.

Serveer hem in blaadjes sla als wrap of geef er wat brood bij als volwaardige maaltijd. 

 

Dit heb je nodig:   Voor 4-6 personen

3 kipfilets

1 heel pakket bleekselderij in dunne ringetjes

1 bakje pitloze rode druiven gehalveerd

2 lente uitjes in dunne ringetjes 

50 gram gehakte amandelen

Voor de "dressing":

3 eetlepels yogonaise (of mayonaise)

2 eetlepels yoghurt 

1 eetlepel mosterd

sap van 0,5 citroen

2 handjes vers gehakte peterselie 

1 handje vers gehakte dille 

zout en peper naar smaak

 

Erbij: 

Sla of brood

 

En zo maak je het: 

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de kipfilets toe en kook deze gaar in ongeveer 20 minuten. 

Schep uit het water en trek de kip met twee vorken uit elkaar tot kleine stukken. 

Doe de kip in een grote kom. Voeg de bleekselderij, de lente uitjes, de rode druiven en de gehakte amandelen toe. 

Meng de ingrediënten voor de "dressing" in een kommetje. 

Giet over de salade en meng even goed. 

Laat een half uurtje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.