Venkel uit de oven

Ik ben helemaal gek van venkel, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. 

Of het nu rauw is, gestoomd, gebakken, het doet er niet toe. Ik eet hem met huid en haar. Nou ja, bijna dan. 

Hoe eet jij venkel het liefst? 

 

De ingrediënten:       per persoon 

1 knol venkel in de lengte in plakken gesneden van ongeveer 1 cm dik.

Hou het venkelgroen apart als dat er nog aan zit. 

olijfolie

10 kleine trostomaatjes, gehalveerd. 

2 theelepels tijm gedroogd (gesplitst) (Als je verse tijm gebruikt mag het wat meer zijn)

peper en zout naar smaak

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 gr. C.

Wrijf de venkel plakken in met olijfolie. 

Voeg peper, zout en 1 theelepel tijm toe. 

Leg ze in de ovenschaal. Druppel er nog wat extra olijfolie overheen. 

Zet de schaal in de oven voor 30 minuten. 

In de tussentijd halveer je de tomaatjes en strooi je er wat zout en peper overheen. 

Na 30 minuten neem je de schaal uit de oven en leg je de tomaatjes met de snijkant naar boven tussen de venkel. Strooi de overige tijm over de tomaatjes en giet er weer wat olijfolie over zodat de tijm niet verbrand. 

Zet terug in de oven voor tien minuten. 

Neem de schaal uit de oven en strooi wat van het venkelgroen erover dat je achter gehouden hebt. 

 

Serveer bij een stukje vis. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.