Limoen yoghurt taart met pretzel bodem

Ja je leest het goed! Een limoen yoghurt taart met een bodem van zoute pretzels! Vreemd?

Nee hoor. 
Als je een margarita besteld dan krijg je toch ook een randje van zout op je glas 😊

De friszure vulling met een heel klein zoetje en het zoute van de pretzels is een gouden combinatie. 

Probeer het eens. 

De Ingrediënten:     Voor een taart van rond 23 cm

Voor de bodem:

125 gram zoute mini pretzels

125 gram volkoren biscuit koekjes 

150 gram boter gesmolten

 

Voor de vulling:

500 gram Griekse yoghurt 

150 gram roomkaas

5 eetlepels poedersuiker

Het sap van 3 limoenen 

De zest va 1 limoen

1 extra limoen ter decoratie 

6 blaadjes gelatine 

 

En zo maak je het: 

Warm je oven voor op 180 gr C 

Vet een springvorm in met boter of bakspray.

Maal de pretzels en de koekjes fijn in de keukenmachine (of doe ze in een afsluitbaar plastic zakje en rol ze fijn met je deegroller) Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Er mogen best nog wat stukjes in zitten. 

Meng de gemalen pretzels/koekjesmix met de boter. 

Doe het mengsel in de ingevette springvorm en druk goed aan met de onderkant van een glas. 

Zet het in het midden van je oven en bak voor 10 minuten. 
Laat de bodem daarna afkoelen tot kamertemperatuur. 

In de tussentijd maak je de vulling. 

Zet een steelpannetje met een klein laagje water op laag vuur. 
Pers de limoenen uit en doe het sap in het pannetje. 

Week de galtineblaadjes in een kommetje met koud water. 

Doe de yoghurt, de roomkaas en de poedersuiker in een grote kom. Mix met een mixer totdat het een romige massa is. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme limoensap in het steelpannetje. 

Voeg het limoenmengsel toe aan het yoghurtmengsel. 
Spatel het door elkaar. 

Giet de vulling op de pretzelbodem. 

Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. 

Na het opstijven decoreer je de taart met de limoen zest en wat partjes limoen. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.