Cheesecake zonder bodem 

Heb jij dan nu ook? Dat je een taart maakt en dat je de vulling het lekkerst vindt en niet zo veel geeft om de bodem? 

Dat komt dan goed uit, want deze cheesecake maak je geheel zonder bodem! 

Zo kun je 100% genieten van de vulling! ☺ 

Het is een variant op de bekende New York cheesecake, maar dan nòg lekkerder. 

 

 

Dit heb je nodig:    Voor 1 springvorm van 22cm

1 kg magere kwark 

2 zakjes vanillesuiker 

120 gram suiker 

4 eieren 

40 gram maïzena

225 gram zachte boter

zest van 1 citroen 

optioneel: poedersuiker en fruit naar keuze om te garneren.  

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm de oven voor op 170gr. C. Vet de springvorm in met boter of bakspray. 

 

Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een grote kom en meng met de handmixer. 

Voeg de eieren toe en mix opnieuw goed door elkaar. 

Voeg de kwark, de citroenzest en de maïzena toe en mix opnieuw.

 

Doe het mengsel in de springvorm en schuif in het midden van de oven voor 50-60 minuten. Zet de oven uit. 

DOE DE OVEN ECHTER NA AFLOOP NIET OPEN! 

Laat de cheesecake nog 30-40 minuten in de oven staan voordat je de deur opent. Hij zal hierdoor minder inzakken.  

Laat de taart verder afkoelen en verwijder de springvorm.

 

Garneer optioneel met wat poedersuiker en/of fruit naar keuze. 

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.